Krmenadle punjene kobasicama




Sočne krmenadle punjene dimljenim kobasicama u finom sosu od kajmaka i belog vina idealne su za nedeljni ručak. Po želji ih možete poslužiti uz krompir pire, mada su i bez njega dovoljno zasitne, tako da uz sezonsku salatu dobijate kompletan obrok uz samo malo truda. 


Potrebno je:
4 svinjske krmenadle
1 par dimljenih kobasica
200 g kajmaka
2 pileće kocke za supu
1 glavica crnog luka
2 kašičice senfa
50 ml belog vina
ulje
mleveni crni biber
peršun





Priprema:
Krmenadle zasecite sa strane formirajući džepove.Posolite i pobiberite meso i istucite ga. Kobasice iseckajte na kockice i stavite u sud. Dodajte sitno iseckan crni luk i peršun i senf. Promešajte i ovom smesom punite useke krmenadli, pričvrstite čačkalicom i ispecite na nauljenom roštilju, ili u teflon tiganju.
Preostali fil ispržite posebno u drugom tiganju. Oko 1/2 l vode zagrejte i rastvorite kocke za supu. U tiganj sa filom dodajte belo vino, supu i kajmak. Dobro promešajte i pustite da se krčka. Kada meso bude isprženo, sklonite ga sa roštilja i stavite u tiganj sa sosom. Ostavite da još malo krčka kako bi meso omekšalo i sos se još dodatno zgusnuo, a zatim sklonite sa ringle i poslužite jelo.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови